http://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/iran/2009/09/090914_mg_khomeini_hasan_keyhan.shtml
همراهی حسن خمینی نوه آیت الله خمینی بنیانگذار جمهوری اسلامی، با اصلاح طلبان در ایران که پس از انتخابات ریاست جمهوری بحث برانگیز این کشور از سوی رقیبان دولتی شان تحت فشار قرار گرفته اند، اخیرا انتقاد نهادهای مختلفی از حاکمیت جمهوری اسلامی را رد پی داشته است.
آقای خمینی در جریان آزادی علیرضا بهشتی مشاور ارشد میرحسین موسوی نامزد معترض به نتایج انتخابات که فرزند یکی از مهمترین پایه گذاران جمهوری اسلامی است، به دیدار او رفته بود.
یاسر، دیگر برادر حسن خمینی نیز به تازگی به نمایندگی از خانواده آیت الله خمینی به دیدار خانواده محمدرضا جلایی پور رفته و مطابق خبری که خبرگزاری های ایرانی مخابره کرده اند "آزادی و استقامت او در زندان" را تبریک گفته است.
اما همزمان با دفاع اعضای ارشد خانواده آیت الله خمینی از اصلاح طلبان دربند، خبرگزاری رسمی جمهوری اسلامی و روزنامه تندروی کیهان در خبرهای خود از این اقدام انتقاد کرده اند.
روزنامه کیهان به تازگی نوشته است که گروهی "فتنه گر به بیت آیت الله خمینی نفوذ" کرده اند.
موسسه تنظیم و نشر آثار آیت الله خمینی که مدیریت ارشد آن با حسن خمینی است اخیر از این روزنامه به دادگاه شکایت کرده است اما روزنامه کیهان در یادداشت روز دوشنبه ۲۳ شهریور خود به قلم حسین شریعتمداری با انتقاد دو باره از حسن خمینی نوشته که این شکایت "نعل وارونه" است و جای شاکی و متهم را عوض کرده است.
مدیر روزنامه کیهان از تشکیل دادگاه بررسی این شکایت استقبال کرده و نوشته است که "کیهان با اسناد غیرقابل انکاری که در این دادگاه ارائه می کند، ضمن پرده برداری از برخی پلشتی های خیانت آمیز نسبت به ساحت مقدس حضرت امام، به وضوح نشان خواهد داد که برخی از جاخوش کردگان در مرکز یاد شده صلاحیت و لیاقت لازم برای حضور در این مؤسسه را ندارند."
گر چه اعضای بیت آیت الله خمینی در جریان انتخابات اخیر ریاست جمهوری ایران که از سوی نامزد های معترض همراه با "تقلب وسیع" توصیف شده، از نامزدی میرحسین موسوی حمایت کردند اما سابقه صف بندی میان اعضای ارشد بیت الله خمینی و اصولگرایان تندرو و نقطه آغاز آن به بیش از ۱۰ سال پیش می رسد.
چپگرایان و حمایت آیت الله خمینی
از همان سال های نخست انقلاب اسلامی، گروه های عمده ای از انقلابیون چپگرایی که با ایدئولوژی اسلام سیاسی شیعی به ساختارهای مختلف حکومتی و دولتی وارد شدند، در مقابل محافظه کارانی که در صدد قبض نهادی های مختلف حاکمیت و حذف چپگرایان بودند، از حمایت آیت الله خمینی برخوردار شدند.
حمایت از نخست وزیری هشت ساله میرحسین موسوی علیرغم مخالفت های پی در پی با او و رد استعفای آقای موسوی از نخست وزیری، موافقت با انشعاب جمعی از روحانیون چپگرا از جامعه روحانیت مبارز و تاسیس مجمع روحانیون مبارز و حمایت از دانشجویات چپگرایی که سفارت آمریکا در تهران را به اشغال خود درآوردند، همه تا پایان عمر آیت الله خمینی ادامه داشت.
۸ سال پس از درگذشت آیت الله خمینی، چپگرایان که با فیلتر شورای نگهبان از ورود به مجلس و رقابت های انتخاباتی بازماندند و اندک اندک از صحنه سیاسی ایران خارج شده بودند، در مدت دوری از قدرت و یافتن فرصت های مطالعاتی و تحصیلاتی در ایران و خارج از این کشور با پیروزی محمد خاتمی در انتخابات ریاست جمهوری با عنوان "اصلاح طلبان" به عرصه سیاس و مدیریتی ایران بازگشتند.
دانشجویان اشغال کننده سفارت آمریکا یک به یک پست و منصب های کلیدی از معاونت ریاست جمهوری تا وزارت و سفارت گرفتند و اعضای مجمع روحانیون مبارز که عضو ارشد آن رئیس جمهور شده بود، قدرت اجرایی و تصمیم سازی های کلان یافتند اما ان دوره بیش از هست سال دوام نیاورد و با پیروزی محمود احمدی نژاد در انتخابات سال ۱۳۸۴ ایام انزوای دو باره چپگرایان سابق و اصلاح طلبان امروزی آغاز شد.
انزوای چپگرایان سابق
هرچند اصلاح طلبان در جریان انتخابات مجلس، ریاست جمهوری و شوراهای شهر در رقابتی نابرابر از اصولگرایان شکست خوردند و از عرصه سیاسی ایران تقریبا تا آستانه حذف کامل پیش رفتند اما این بار در غیاب آیت الله خمینی، نوه پسری او و دیگر اعضای خانواده خمینی به دلجویی از اصلاح طلبان پرداختند.
در جریان بازپس گیری دفتر کار محمد خاتمی پس از پایان دوره ریاست جمهوری اش که متعلق به نهاد ریاست جمهوری بود، اعضای بیت آیت الله خمینی دفتری در اختیار آقای خاتمی قرار داد که در زمان حیات آیت لله خمینی قسمتی از بیت او به شمار می رفت.
اما اکنون که دامنه رقابت های سیاسی پس از انتخابات ریاست جمهوری بحث انگیز ایران به پرونده سازی علیه اصلاح طلبان و دستگیری گسترده و برگزاری دادگاه رسیده، اعضای خانواده آیت الله خمینی باز هم به همراهی با اصلاح طلبان که در حاکمیت این کشور بی پناه به نظر می رسند، نشسته است.
حسن خمینی در ماه های نزدیک به انتخابات، با انجام مصاحبه هایی جریان حاکم بر ایران را مخالف آموزه های حکومتی آیت الله خمینی خوانده بود.
او در جریان مراسم تنفید و تحلیف حکم ریاست جمهوری محمود احمدی نژاد از غایبان مراسم بود و همچنین در زمان حضور هیات دولت ایران در آرامگاه آیت الله خمینی نیز آقای احمدی نژاد و همکارانش را همراهی نکرد.
اصلاح طلبان و نامزدهای معترض به نتایج انتخابات می گویند اندیشه های آیت الله خمینی در این شرایط نادیده گرفته شده و اعضای بیت او هم آرام آرام به یک جبهه سیاسی تازه در ایران تبدیل می شوند.
۲۰ سال پس از درگذشت آیت الله خمینی، این بار نوادگان او به شخصیت های تاثیر گذار در معادلات سیاسی ایران بدل شده و از سوی منتقدان درون حکومتی تحت فشار قرار گرفته اند.