سپاه پاسداران موسوی را به محاکمه تهدید کرد
BBC فارسی به روز شده: 15:06 گرينويچ - دوشنبه 20 ژوئيه 2009 - 29 تیر 1388
مجتبی ذوالنوری جانشین نمایندگی ولی فقیه در سپاه پاسداران، میر حسین موسوی را متهم کرده که با جمع کردن استادان دانشگاهها 52 محور برای ادامه نهضت پس از انتخابات تعیین کرده که یکی مورد آن برای محاکمه در دادگاه انقلاب کافی است.
آقای ذوالنوری اکبر هاشمی رفسنجانی رئیس مجمع تشیخص مصلحت نظام و رئیس مجلس خبرگان، محمد خاتمی رئیس جمهور سابق، میرحسین موسوی نامزد انتخابات ریاست جمهوری و مهدی کروبی نامزد ریاست جمهوری و رئیس پیشین مجلس را متهم کرده با تشکیل کمیته صیانت از آرا در "طراحی فتنه های اخیر دست داشتند."
این عضو روحانی سپاه پاسداران، نامه هاشمی رفسنجانی به آیت الله خامنه ای را "استیضاح سیاسی" توصیف کرده و گفته است که این نامه "یکی از بزرگترین اشتباهات ایشان بود."
آقای هاشمی رفسنجانی سه روز پیش از برگزاری انتخابات ریاست جمهوری در روز 22 خرداد نامه ای به آیت الله خامنه ای نوشت و در آن نسبت به "اظهارات عاری از حقیقت و غیرمسئولانه" محمود احمدی نژاد در جریان مناظره تلویزیونی با میرحسین موسوی اعتراض کرد و تلویحا از سکوت آقای خامنه ای در این ماجرا گلایه کرد.
آقای رفسنجانی از رهبر ایران خواسته بود "برای رفع فتنههای خطرناک و خاموش کردن آتشی که هم اکنون دودش در فضا قابل مشاهده است" اقدام کند و و "مانع شعلهورتر شدن این آتش در جریان انتخابات و پس از آن" شود.
به گفته این عضو روحانی سپاه، برخی از مدتها قبل با امکانان فراوان و ایجاد سازمانی به نام "رای" با 300 هزار عضو قصد ایجاد انقلاب مخملی و براندازی نظام داشتند و "این سازمان به افرادش دستور داده بود که در صورت قطع پیامک، تلفن، اینترنت و سایت فیس بوک، دستور را از شبکه بی بی سی دریافت کنند."
کوتاه مدتی قبل از اعلام نتیجه انتخابات، ارتباط پیامک در ایران قطع شد و در روزهای بعد نیز دولت ضمن اخلال در شبکه تلفن همراه و پارازیت اندازی بر تلویزیون ها و رادیوهای فارسی زبان خارجی، اقدامات گسترده ای را برای نظارت بر مطبوعات داخلی به اجرا گذاشت و به محدودیت فعالیت و اخراج و در مواردی بازداشت گزارشگران خارجی مبادرت ورزید.
در این مدت، رسانه های خبری بین المللی با اتکا به گزارش های خبری و تصویری شهروندان، اخبار تظاهرات در ایران و نحوه برخورد با تظاهرکنندگان را در سطح بین المللی منتشر کردند و گفته می شود به دلیل کمبود منابع خبری داخلی، مورد مراجعه ایرانیان قرار گرفتند.
نمایندگی ولی فقیه بخشی از سپاه پاسداران است که در آن روحانیون فعالیت دارند و رئیس آن از سوی آیت الله علی خامنه ای رهبر ایران انتخاب می شود.
قحطی بیل و کلنگ دو روز قبل از انتخابات
آقای ذوالنوری به شرح ماجراهای انتخابات ریاست جمهوری و وقایع بعد از آن پرداخته و این طور شروع کرده که دو روز قبل از انتخابات در تهران و شهرای اطراف بیل و کلنگ کمیاب شده بود و امکانات آشوب نظیر باتوم برقی، موبایل ثریا و گاز اشک آور در اختیار آشوبگران قرار گرفته بود و با پرتاپ یک گاز اشک آور از سوی نیروهای بسیج و انتظامی، آنها با پنج گاز آشک آور پاسخ می دادند.
جانشین نمایندگی ولی فقیه شرحی از وقایع ساعات پایانی روز 25 خرداد ارائه می دهد که بزرگترین راهپیمایی معترضان در خیابان انقلاب به میدان آزادی در آن روز رخ داد.
در جریان راهپیمایی بزرگ معترضان به نتایج انتخابات که صدها هزار نفر در آن شرکت داشتند، نیروهای بسیج پایگاه 117 در میدان آزادی به سمت معترضان آتش گشودند و چند نفر در جریان این درگیری کشته و زخمی شدند.
آقای ذوالنوری ماجرای پایگاه بسیج را "عملیاتی گسترده و سازماندهی شده" توصیف می کند و می گوید: "بسیجیان در یک مقاومت یک ساعته هزار گلوله مشقی و هوایی شلیک کردند ولی با راهیابی آشوبگران به داخل حوزه به علت وجود 300 قبضه سلاح در آن با شلیک مستقیم دو نفر کشته شدند."
در پی اعلام نتایج بحث برانگیز انتخابات اخیر، علاوه بر سه نامزد این انتخابات، شماری از شخصیت ها و مقامات سیاسی و دینی نیز این نتایج را مورد تردید قرار دادند و نسبت به تاثیر نامطلوب نحوه برگزاری انتخابات بر مشروعیت داخلی و اعتبار بین المللی جمهوری اسلامی هشدار دادند.
اکبر هاشمی رفسنجانی، رئیس مجلس خبرگان رهبری و رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام، هم در خطبه های نماز جمعه هفته گذشته تهران گفت که اعتماد مردم نسبت به حکومت متزلزل شده و پیشنهادهایی را برای بازگردان اعتماد عمومی مطرح کرد.