۱ مرداد ۱۳۸۸

گوگوش با تحصن درمقابل ساختمان سازمان ملل متحد خواستار آزادی زندانیان سیاسی در ایران شد
http://www.voanews.com/persian/2009-07-23-voa20.cfm

23/07/2009 

در نخستین روز اعتصاب غذا و تظاهراتی که توسط ده ها تن از روشنفکران ، هنرمندان ، فعالان سیاسی و حقوق بشری و شخصیت های آکادمیک در مقابل ساختمان سازمان ملل متحد درنیویورک برگزار شد، گوگوش به عنوان یک ابرستاره موسیقی پاپ و اکبر گنجی به عنوان یک زندانی پیشین و فعال سیاسی مورد توجه خاص خبرنگاران بین المللی و شبکه های خبری گوناگون قرار گرفتند.



در هفته های اخیر، در شهرهای مختلف ایران تظاهرات گسترده مردم به نتایج انتخابات ریاست جمهوری ۲۲ خرداد با حمله نیروهای انتظامی، امنیتی ولباس شخصی روبرو شد و بنا بر آمار به دست آمده علاوه بر بیش از ۲۰ نفر کشته، تعداد نزدیک به پنجاه نفر مفقودالاثر و تعدادی بالغ بر دوهزارنفر در نتیجه این وقایع دستگیر و زندانی شده اند. معترضان در این تظاهرات در داخل ایران با نتایج رسمی اعلام شده مخالفت کرده و آن را غیر واقعی خواندند و سپس خواستار ابطال نتایج این انتخابات و انجام انتخابات تازه ای شدند.

بازتاب این وقایع انعکاسی جهانی داشته است و ایرانیان از سراسر جهان در هفته های اخیر با اعلام همبستگی و برگزاری تظاهرات در شهرها و کشورهای مختلف کوشیده اند تا صدای اعتراض آمیز مردم داخل ایران را به گوش جهانیان برسانند.



بیش از۲۶ تن از روشنفکران، فعالان سیاسی و مدافعان حقوق بشری به نشانه همبستگی با معترضان و به منظور درخواست آزادی فوری و بلاشرط بازداشت شدگان وقایع اخیر در داخل مملکت دست به یک اعتصااب غذا در مقابل ساختمان سازمان ملل متحد در نیویورک زدند. این تظاهرات از روز چهارشنبه ۲۲ ژوئیه آغاز شد و تا روز جمعه ۲۴ ژوئیه ادامه خواهد داشت.

شماری از هنرمندان و نویسندگان ایرانی از جمله گوگوش، منیرو روانی پور، شهیار قنبری و رضا براهنی در نخستین روز این اعتصاب غذا به جمع تظاهر کنندگان در مقابل ساختمان سازمان ملل متحد در شهر نیویورک پیوستند. بنا بر گزارش روزنامه نیویورک تایمز، در این تظاهرات، گوگوش و اکبر گنجی خواستار آزادی فوری زندانیان سیاسی توسط رژیم اسلامی ایران شدند.



دراین اعتصاب غذا که اکثریت جمعیت حاضر در آن پرچم های سبز که رنگ گزیده میرحسین موسوی، نامزد اصلاح طلب انتخابات اخیر به شمار می رود را در دست داشتند، اکبر گنجی زندانی سابق رژیم اسلامی و فعال حقوق بشری ساکن آمریکا در استدلال وتوضیح درباره این عمل به نیل مک فارکار، خبرنگار نیویورک تایمز گفت:« این برنامه برای دفاع از حقوق بشر است و منظور ما پشتیبانی و حمایت از هیچ گروه خاص سیاسی نیست.»


گنجی که مدت ۶ سال برای افشاگری در رابطه با قتل های زنجیره ای در زندان های جمهوری اسلامی به سر برده است می گوید:« جامعه مدنی به خوبی می تواند دولت ها را تحت فشار قرار دهد. ما امروز نمی توانیم تعرض های رژیم جمهوری اسلامی را نسبت به حقوق بشر نادیده بگیریم.»


گنجی که آغازگر این اعتصاب غذا و تظاهراتی که چند صد نفر را از اطراف ایالات متحده از جمله لس آنجلس و سن فرانسیسکو به نیویورک کشاند بوده است بنا برگزارش خبرنگار روزنامه نیویورک تایمز از شرکت کنندگانی که پرچم ملی سه رنگ شیرو خورشید ایران که برای برخی مظهر رژیم شاهنشاهی و سلسله پهلوی است را در دست دارند خواسته بود تا« از ورود به محوطه تظاهرات خودداری کنند.»


گوگوش، خواننده معروفی که در میان ایرانیان از محبوبیت زیادی برخوردار است بنا بر گزارش روزنامه نیویورک تایمز، در یک سخنرانی پرشور به حاضران گفت که « نتایج انتخابات اخیر ریاست جمهوری در ایران و دزدیده شدن آرای مردم توسط محمود احمدی نژاد که حرف اصلی تظاهرکنندگان داخل ایران است او را چنان برانگیخت که برای نخستین بار تصمیم گرفت وارد جریان های سیاسی شود.»


گوگوش و دیگر شرکت کنندگان در این تظاهرات در مقابل بیرقی که نام ۶۰۰ تن از زندانیان سیاسی وقایع اخیر روی آن به دو زبان انگلیسی و فارسی نوشته شده بود ایستادند. بر روی این بیرق نام کشته شدگان در میان آن به رنگ قرمز خودنمایی می کرد.



بنا برگزارش روزنامه نیویورک تایمز« فائقه آتشین معروف به گوگوش که از کودکی به عنوان یکی از محبوب ترین چهره های هنری در میان ایرانیان شناخته شده است گفت:« من به اینجا آمده ام تاصدایی باشم برای مادران غم زده ای که فرزندان خود را در تظاهرات اعتراض آمیز اخیر درداخل ایران از دست داده اند. من به اینجا آمده ام تا صدای همبستگی باشم با معترضان جنبش خودجوشی که در داخل ایران جریان پیدا کرده است. من به اینجا آمده ام تا از هموطنانم در داخل ایران حمایت کنم.» 


گوگوش پیش از از طریق یک اعلامیه رسمی حضور خود در این اعتصاب و تحصن در مقر سازمان ملل را اعلام کرده بود: «در یکماه اخیر به دقت اخبار و رویدادهای ایران را تعقیب کرده و می‌کنم. با دیدن تصاویر مردمی که زخمی و کشته می‌شدند، گریستم و می‌گریم. همچون همه ی ایرانیان مقیم خارج، دل من در شهرهای ایران است. در تمامی لحظات کوشش می‌کنم تا در عالم خیال به سلول های انفرادی زندانها بروم و از نزدیک شاهد آنچه بر آنها می‌رود باشم. این تجربه ی دردناکی است که از سر می‌گذرانم. با خود می‌اندیشم وقتی تجربه ی خیالین سلول های انفرادی این همه دردناک است، فرزندان دلیر ایران چگونه این تجربه ی عینی را از سر می‌گذرانند. یک سو زندانیان چشم بسته و بی خبر از دنیا قرار دارند، و در سوی دیگر،بازجویانی که از هر وسیله ای برای خورد کردن فرزندان دلیر ایران زمین استفاده می‌کنند. باید برای آزادی آنها کاری کرد.

من ضمن اعلام حمایت از اعتصاب غذای اکبر گنجی و دیگر روشنفکران ایران در برابر مقر سازمان ملل در نیویورک، از همه ی ایرانیان مقیم آمریکا دعوت می‌کنم تا در این تحصن شرکت کنند و صدای اعتراض مردم ایران را به گوش جهانیان برسانید. من هم به عنوان یک ایرانی ، که دل در گرو آبادی و آزادی و سربلندی ایران دارد،در اولین روز این برنامه (31 تیر- 22 جولای) در کنار شما در این تحصن شرکت خواهم کرد تا بتوانیم برای آزادی کلیه ی زندانیان سیاسی- عقیدتی گامی به پیش برداریم. 

تظاهر کنندگان در مقابل ساختمان سازمان ملل متحد از بن کی مون، دبیرکل سازمان خواستند تا هرچه زودتر در امور مربوط به نقض مداوم حقوق بشر در داخل ایران و در رابطه با این زندانیان سیاسی مداخله کند.